spot_img
11.8 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiU Orašju otvoren petodnevni kamp Real Madrid Fondacije

U Orašju otvoren petodnevni kamp Real Madrid Fondacije

Orašje je, nakon Posušja, domaćin petodnevnog kampa Real Madrid Fondacije, koji je danas svečano otvoren na stadionu GOAL u Orašju i na kojem će licencirani treneri iz nogometne škole  Real Madrida  demonstrirati  svoju nogometnu  metodologiju za razvoj mladih igrača. Želju zaigrati u budućnosti na svjetskim nogometnim terenima, pokazati svoj talent i steći neophodne nogometne vještine, iskazala su 73 dječaka uzrasta od 6 do 17 godina.

Interes sudionika je bio iznad svih očekivanja, a osim iz Orašja, polaznici kampa dolaze  iz Brčkog, Tuzle, Žepča, Živinica, Prijedora, Doboja, Odžaka, Šamca, Vinkovaca i Graza u Austriji. Planirani su treninzi različitog sadržaja, od tehničke do taktičke prirode, a radi bolje kvalitete rada, polaznici su podijeljeni po tri generacije u tri skupine. Kroz pet dana trajanja kampa, treninzi će svakodnevno trajati 105 minuta, a igrači će dobiti majice sa znakom fondacije Real Madrida. Zadnji dan će biti u znaku međusobnih nogometnih utakmica i podjele diploma polaznicima.

Iz Akademije Real Madrida stigao je trener Javier Ochandiano, koji će stručno i kompetentno raditi i prenijeti znanja iz Reala na sudionike kampa.  Na pitanje kako je uspio dovesti kamp Reala u Orašje, organizator kampa Damir Dominković ističe kako veliku zahvalnost duguje prijateljima Tomislavu Filipoviću zastupniku kampova Real Madrida za Hrvatsku, BiH i Srbiju i Zlatku Mariću vlasnik agencije koja surađuje s Real Madridom. –„Vjerujem da će djeca doživjeti puno lijepih trenutaka i svi zajedno naučiti kako se to radi u najvećem klubu na svijetu. Pripreme za ovaj projekt su krenule u siječnju, a ovaj projekt bi u budućnosti trebao postati tradicionalan, bez obzira da li će se raditi u Orašju, Tuzli ili nekim drugim mjestima. Treći kamp ove godine u BiH, bit će u Bugojnu“, naglasio je Dominković, te izrazio zahvalnost HNK Orašje i omladinskom pogonu kluba koji je ustupio svoj teren, svlačionice i sve što je potrebno za održavanje ovakvog kampa.

Tomislav Filipović zastupnik kampova Real Madrida za Hrvatsku, BiH i Srbiju, navodi kako ima jako dobra iskustva s kampova, sudjeluje veliki broj djece koja su sretna i zadovoljna s treninzima. –„Izuzetna nam je čast da smo po prvi put u Orašju i drago mi je da se okupio ovako veliki broj djece. U kampu se koriste razni sadržaji s novim metodama rada i s tehnikom i taktikom sa razine Real Madrida. Dječaci su po godištima podijeljeni u tri skupine Modrić, Kros i Vinicius i rade odvojeno. Talenata ima svuda i ako igrači vjeruju u sebe imaju mogućnost da dodatno idu još 2-3 tjedna u Madrid na dodatne provjere. Nadamo se i vjerujemo da će netko od ove djece postati novi Davor Šuker ili Luka Modrić koji su doživjeli svoju veliku slavu upravo u Real Madridu“, poručio je Filipović.

U kratkom obraćanju trener Javier Ochandiano je zahvalio organizatorima i roditeljima, te uputio poruku polaznicima. –„Želim vam prenijeti vrijednosti Real Madrida, a to su poštovanje i ustrajnost, da dadnete sve od sebe i da idete do kraja. Jedna od najvažnijih vrijednost u Realu je da uvijek želimo pobjeđivati“, poručio je trener Javier.

Među polaznicima je i David Klaić iz D.Mahale koji ima 9 godina i nogomet s velikim uspjehom trenira tri godine. –„Prijavio sam se zato što vjerujem u svoje mogućnosti, a kamp je najbolje mjesto gdje mogu provjeriti svoje kvalitete i očekujem dobar uspjeh“,  ustvrdio je David Klaić. Eman Arnautalić iz Orašja ima 8 godina, a nogomet trenira već dvije godine. –„Moj tata je vidio da imam neki talent za nogomet i htio je da probam, da pokušam i doguram što dalje i da budem najbolji“, kazao je Eman. Luka Mandić je stigao iz udaljenog Prijedora, gdje u tamošnjem Rudaru trenira već sedam i pol godina. -Jako sam uzbuđen i nadam se kako ću u kampu naučiti neke nove stvari i doživjeti nezaboravno iskustvo“, poručio je Mandić.   

spot_img

najnoviji članci

istražiti više