spot_img
12.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiKorisnici Udruge PUŽ u Orašju održali tradicionalnu priredbu za svoje roditelje i...

Korisnici Udruge PUŽ u Orašju održali tradicionalnu priredbu za svoje roditelje i prijatelje udruge

U Udruzi osoba s poteškoćama u razvoju Put u život Orašje danas je održana tradicionalna priredba za roditelje, volontere, prijatelje i studente koji ih obilaze. Djeca su priredila zanimljiv program, u kojem su uživali njihovi prijatelji i roditelji korisnika. -„Uvijek se trudimo ispoštovati sve koji surađuju s nama, poštuju i bore se za Udrugu kada ima probleme, ali zbog ograničenih kapaciteta ne možemo sve odjednom ugostiti, nego koristimo više termina. Trenutačno imamo dva voditelja dnevnog boravka koji svakodnevno brinu o 15 do 25-ero djece, imamo dva terapeuta koji individualno provode tretmane s djecom, zatim jednog senzorskog terapeuta, koji je trenutno odsutan zbog bolovanja. Smatram da moramo povećati broj djelatnika, osigurati sredstva za još bolju brigu o djeci  da povećaju i ubrzaju svoje „Puževe korake“, kazao je Tarik Agančetović socijalni radnik i koordinator udruge PUŽ, ujedno i voditelj dnevnog boravka.

Udruga PUŽ trenutačno broji više od 150 članova, na tjednoj razini cirkulira 30-tak djece u dnevnom boravku, plus oko 30 individualnih korisnika terapije. –„Na žalost i danas u 21. stoljeću još uvijek ima konzervativnog odnosa prema djeci s poteškoćama u razvoju,  ali mi se borimo na sve načine da dođemo do pomaka. Definitivno ima napretka, ali roditelji djece trebaju isticati svoju djecu i ne dozvoliti da im se djeca skrivaju u četiri zida, nego da im pokažu da su ravnopravna s drugom djecom i svim ostalim osobama, a ova priredba je dokaz da djeca mogu sve što požele“, naglasio je Tarik Agančetović.

Na današnjoj priredbi bile su i Lea Ćumurović iz SSŠ Orašje i Anđela Kosić, studentica građevine iz Boka, koje povremeno volontiraju u udruzi i rado provode vrijeme s korisnicima,  koliko im mogućnosti dozvoljavaju. -“Djeca su jako ljubazna, pristupačna, društvena, slažemo se i uvijek sam voljela druženje s takvim osobama. Predrasude prema njima nisu dobre, jer su oni ravnopravni sa svima nama i tako ih treba tretirati i doživljavati“, istaknula je srednjoškolka Lea.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više