spot_img
13.5 C
Orašje
spot_img
Naslovnicavijesti13. zavjetno hodočašće sa Gospom kroz sela župe Tolisa

13. zavjetno hodočašće sa Gospom kroz sela župe Tolisa

Župa UBDM u Tolisi brojnim se duhovnim sadržajima priprema za proslavu Patrona župe -Veliku Gospu, a pripravu za ovaj veliki blagdan započela je u subotu 10.08. zavjetnim hodočašćem sa Gospom kroz sela župe Tolisa. Više od jednog desetljeća vjernici na osobit način i s dubokim poštovanjem, velikom procesijom s Gospinim kipom, započinju pripravu za ovaj veliki blagdan. Ovaj događaj, koji okuplja više tisuća vjernika iz ove i okolnih župa, među kojima je i veliki broj vjernika koji žive u dijaspori, postao je tradicionalan u vjerničkom puku.

Ove godine hodočašće je okupilo rekordnih više od tri tisuće sudionika, a hod na putu dugom blizu 20 km u trajanju od nepunih šest sati, bio je ispunjen molitvom i pjesmom. Uz Gospin kip bili su članovi Franjevačke mladeži župe Tolisa, njih 22, koji su s puno ljubavi i s velikim ponosom prihvatili dužnost da s molitvom na usnama tiskaju kolica s Gospinim kipom.

Fra Zvonko Benković voditelj 13. zavjetnog hodočašća, velike procesije sa gospinim kipom, kazao je kako su mjesta kroz koja su hodočasnici prolazili, dokaz Božje pobožnosti i Božjega naroda, a ovo pokorničko bogoslužje usmjereno je osobito za povratak mladih u crkvu. –„Neka ovaj pokornički hod bude na blagoslov, prije svega nama i našim obiteljima, našoj župi i svim župama iz kojih su došli da sudjeluju u hodočašću“, kazao je uz ostalo fra Zvonko Benković. Nakon hodnje uz molitvu, pjesmu, te okrepu koju su domaćini pripremili u Matićima, Kostrču, Ugljari, Donjoj Mahali i Tolisi, na povratku pred samostansku crkvu na Raščici, oko ponoći je služena sveta misa.  

default
spot_img

najnoviji članci

istražiti više