spot_img
12.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiŠesti susret pjesnika u Posavini

Šesti susret pjesnika u Posavini

Na tragu njegovanja lijepe književne riječi, osobito pjesničke, održan je 6. Susret pjesnika u Posavini, jedan od sadržaja uz Dan Grada Orašja. Organizator kulturnog sadržaja je Matica hrvatska Orašje na čelu sa predsjednikom Željkom Vukićem, uz potporu Grada Orašja i Vlade Županije Posavske, te Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH. Potporu je realizaciji susreta dao i prof. Marko Matolić. Pjesnička večer se odvijala u toliškom Dvoru.

U pozdravnoj riječi domaćina, predsjednika Matice Hrvatske Željka Vukća istaknuta je važnost kulturnih događaja u Posavini i njegovanje lijepe književne riječi. “Misterij poezije kao neiscrpno vrelo prati ljudski rod od postanka i ostaje uvijek nedovoljno objašnjena. Najviše zagonetna interpretacija samih stihova kojih ima valjda koliko i čitatelja. U najkraćem, pjesme gode našoj duši i ukazuju na ljepotu življenja jer poezija svojom magijom vrhunac je uporabe jezika”, istaknuo je u ime domaćina skupa predsjednik ogranka Matice Hrvatske Orašje mr.sc. Željko Vukić. Nadahnute stihove tijekom susreta govorilo je 12 pjesnika.

Među kojima su bile i posavske poete: Joso Živkovi Soja, Ljerka Mikić i Mato Nedić. Uz njih svoje su stihovi govorili: Melida Travančić. Marko Tokić, Ivan Sivrić, Mario Raguž, Stanko Krnjić, Josipa Gogić, Mirko Ćurić, Ivan Bakovi i Ivan Babić. Magdalena Mišković svojim je moderatorstvom večer učinila sjajnim kulturnim događajem koji je bio ispunjenim prekrasnim notama u izvedbi prof. Matee Mišković na klaviru i prekrasnog glasa Tee Dominković.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više